În bucătărie, diversitatea culturală se deosebește prin arome specifice fiecărei culturi și prin ingrediente locale preparate după rețete bine păstrate de-a lungul timpului.
Fiecare colț al lumii are de spus o poveste prin preparatele sale specifice, iar diversitate culinară din restaurante transcende granițele, conectând oameni, istorii și tradiții.
De la gusturi mediteraneene, la preparate tradiționale românești, Avenue oferă o călătorie culinară în jurul lumii prin cele mai apetisante preparate. Această diversitate gastronomică promite să vă transpună în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, explorând aromele, tehnicile și farfuriile pline de culoare ale diverselor culturi.
Mediterranean Delights: A Culinary Voyage to the Sun-Drenched Shores
Regiunea mediteraneană, cu coastele sale azurii și peisajele îmbibate de soare, nu reprezintă doar un leagăn al civilizațiilor antice, ci și un tezaur de minuni culinare. De la stâncile accidentate ale Greciei până la dealurile acoperite de podgorii ale Italiei, această regiune bogată a oferit lumii o bucătărie care celebrează simplitatea, prospețimea și aromele vibrante ale pământului și ale mării.
Dacă îți dorești să guști aromele intense ale unei seri petrecute la celebrele taverne grecești, noi îți recomandăm din meniul Avenue salata Cretan Halloumi sau un preparat delicios de midii în vin alb.
Pentru o călătorie deosebită prin ținuturile Italiei, poți opta pentru selecția de paste Avenue, de la consacratele Spaghetti carbonara, la Pappardelle con gamberini, o farfurie ce va da pe spate orice iubitor de fructe de mare. De asemenea, Carpaccio de vită este starterul pe care nu trebuie să îl ratezi, fiind atent pregătit de bucătarii noștri iscusiți pentru a-ți oferi cele mai fine gusturile ale Italiei.
A Taste of Spain
Bucătăria iberică dansează pe papilele gustative cu un amestec irezistibil de arome îndrăznețe și tradiții vechi.
Dacă îți dorești să te simți ca pe malul însorit al plajelor iberice îți recomandăm să încerci caracatița în stil spaniol, un preparat aromat, intens, dar cu note fresh.
Olé! Noi îți urăm cu drag poftă bună!
A classic European taste
Wiener Schnitzel, preparatul reprezentativ bucătăriei austriece, este un fel de mâncare care se deosebește prin simplitatea sa rafinată și aromele sublime. Originar din inima Vienei, acest preparat iconic este o mărturie a artei culinar. Un cotlet fraged de vițel sau de porc, învăluit într-un strat crocant și auriu de pesmet, prăjit ușor până la un auriu impecabil. Rezultatul este o simfonie de texturi, cu un exterior crocant ce ascunde un interior suculent și fraged.
La Avenue ai șansă să te îndrăgostești de simplitatea acestui preparat servit alături de tradițională salată de cartofi și nelipsitul gem de merișoare.
A taste from South of Asia
Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei asiatice este accentul pus pe echilibru. Preparatele tradiționale din această zonă îmbină armonios elemente contrastante precum dulce și sărat, crocant și fraged sau aromele picante cu ingrediente ușoare și fresh.
Butter Chicken, cunoscut și sub numele de „Murgh Makhani”, este un fel de mâncare din bucătăria indiană. Acest preparat delicios se caracterizează prin bucăți fragede de pui marinate într-un amestec de iaurt și condimente, apoi fierte într-un sos cremos pe bază de roșii. Ceea ce diferențiază Butter Chicken de alte preparate și îl face inedit este echilibrul său armonios de arome.
Bucătarii iscusiți de la Avenue îți vor prepara cel mai gustos Butter Chicken care te va duce într-o călătorie de gusturi și texturi deosebite, oferindu-ți o experiență culinară plină de culoare.
Tacos: A Culinary Fiesta
Tacos, un îndrăgit preparat mexican, a captat inimile și papilele gustative ale pasionaților de mâncare din întreaga lume. Acest deliciu versatil este o simfonie de arome, texturi și culori.
Dincolo de semnificația sa culturală, tacos a devenit un fenomen global, adaptându-se la gusturile și ingredientele locale fiecărei regiuni. Variațiile preparatului, îmbinând aromele tradiționale mexicane cu o gamă diversă de influențe culinare.
Meniul Avenue propune două variante delicioase și deosebite de Tacos. Taco Ribs este un preparat îndrăzneț ce îmbină armonios gustul intens al coastelor caramelizate cu o salată fresh, sos Avenue și ceapă caramelizată.
Baja Tacos este alegerea perfectă pentru iubitorii de pește. Ingredientul vedetă este codul pane, alături de salată mexicană slow, ceapă caramelizată și asezonat cu un sos de chilly mayo.
Hummus: The Harmony of Flavours
Bucătăria orientală pune un accent puternic pe ingredientele proaspete, de sezon, pe ierburile aromatice și pe un echilibru între arome precum dulce, sărat, acru și umami. Această cultură culinară reprezintă un mozaic de arome, culori și texturi ce au captivat gusturile pretențioase din întreaga lume.
Pentru a te bucura de aromele puternice și deosebite ale preparatelor specifice Orientului Mijlociu, la Avenue poți încerca rețeta clasică de Humus libanez, delicios, cremos și cu un gust bogat. Acest fel de mâncare este preparat din năut fiert făcut piure și amestecat cu ulei de măsline, tahini (pastă de semințe de susan), usturoi, suc de lămâie și diverse condimente. Alături de lipia caldă și proaspătă, acest dish este un starter perfect de tip tartinat sau dip, ce poate fi împărțit ușor cu toți cei de la masă.
Ciorba Rădăuțeană: The traditional taste of Bucovina
Gustul preparatelor tradiționale românești este cu siguranță cel care ne aduce o bucurie nostalgică în suflete și ne face să ne simțim mândrii că aparținem acestui ținut plin de istorie, cultură și bogată moștenire culinară.
Pe tărâmul bucătăriei românești, Ciorbă Rădăuțeană domnește ca un clasic îndrăgit. Această ciorbă acră, originară din regiunea pitorească Rădăuți, din nordul țării, întruchipează esența tradițiilor culinare românești. Gustul său unic și textura catifelată fac din ciorba rădăuțeană un preparat îndrăgit de localnici și o descoperire încântătoare pentru toți vizitatorii. Din meniul Avenue poți alege să explorezi meleagurile Bucovinei prin gustul intens și delicios al unei ciorbe rădăuțene, ce îți va încălzi cu siguranță sufletul.
Cina la Avenue este cu adevărat o aventură culinară ce îți va duce papilele gustative într-o călătorie în jurul lumii. De la gusturile aromate și puternic condimentate ale unui humus cremos, la gusturi tradiționale românești și până la aroma fină a pastelor perfect al dente și gama rafinată de preparate cu fructe de mare, acest restaurant oferă o experiență gastronomică care celebrează diversitatea globală prin arome. Astfel, bucătării de la Avenue au pus la punct un meniu care prezintă frumusețea diversității culinare, unind esența diferitelor culturi în fiecare fel de mâncare atent preparat.
Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe despre Bucovina.