blog

9 lucruri esențiale pe care trebuie le pui în bagaj atunci când pleci în vacanță

dată

Pregătirea pentru o vacanță implică mai mult decât selectarea unei destinații și rezervarea cazării. Un proces de pregătire înainte de vacanță este esențial, de la organizarea unui plan de activități, la găsirea unor restaurante bune și până la împachetarea bagajelor. Acest ultim aspect este destul de important, întrucât trebuie să fim atenți să luăm tot ceea ce o să avem nevoie în vacanță pentru a ne simți cât mai comod și plăcut. Cu siguranță ai pățit ca măcar o dată să fi ajuns în camera de hotel și să îți dai seama că ai uitat ceva important acasă, așa că hai să descoperim împreună câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le pui în bagaj. 

Îmbrăcăminte și accesorii adecvate

Primul lucru la care te gândești atunci când începi să împachetezi pentru vacanță este să îți iei cât mai multe haine, pantofi și accesorii. Înainte să începi să îndeși cât mai multe astfel de articole în bagaj ar trebui să verifici prognoza meteo pe următoarele zile în locul în care urmează să călătorești. Astfel, îți vei putea alege hainele în așa fel încât să se potrivească cu vreme de afară.

În plus, îți poți organiza ținute pentru fiecare zi în parte, lucru ce te va ajuta să nu iei după tine haine care nici nu vor fi scoate din valiză.  Nu uita să incluzi articole mici, dar esențiale, precum lenjerie intimă și șosete. Acestea pot fi foarte ușor uitate. Îți recomandăm să împachetezi și o jachetă sau un pulover mai subțire pentru serile mai răcoroase. Accesoriile precum ochelarii de soare, pălăriile sau eșarfele pot completa ținutele, dar pot fi și un mare avantaj în zilele însorite, așa că nu uita nici de ele. 

Fier de călcat în miniatură 

Pentru a avea ținute imaculate pe tot parcursul vacanței ar fi indicat să ai la îndemână și un fier de călcat. Poți opta pentru unul în miniatură, special pentru a fi luat în călătorii, sau pentru unul vertical cu aburi, întrucât acestea au dimensiuni mici și pot fi luate cu ușurință în bagaj. Multe hoteluri pun la dispoziție oaspeților servicii de spălat și călcat haine  contra cost, iar acest lucru ne ajută se economisim spațiu în bagaj, dar și timp, pentru a ne putea bucura de fiecare moment al vacanței. Verifică înainte dacă locul în care urmează să te cazezi dispune de un astfel de serviciu. 

Cremă cu protecție solară și balsam de buze

Zilele însorite îți vor face cu siguranță vacanța mai plăcută, dar trebuie să ai în vedere faptul că razele UV pot fi extrem de dăunătoare asupra pielii. Chiar dacă temperaturile nu sunt foarte ridicate sau dacă cerul este acoperit de nori, protecția solară nu trebuie să lipsească din geanta sau rucsacul nimănui, mai ales dacă alegi să petreci toată ziua afară. De asemenea, temperaturile ridicate și vântul ne pot cauza și crăparea buzelor, iar de aceea este bine să ai cu tine și un balsam de buze hidratant cu SPF. 

Trusă medicală 

Micile accidentări precum zgârieturile, tăieturile sau juliturile sunt imprevizibile, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice și să avem la îndemână tot ceea ce avem nevoie pentru a rezolva problemele. O trusă medicală de prim ajutor în care să conțină pansamente, bandaje, vată, apă oxigenată și o forfecuță mică te pot salva în momentele în care întâmpini astfel de neplăceri. De asemenea, o cutiuță cu pastile care să servească diferitelor probleme ce pot apărea este și ea la fel de esențială pentru a avea un sejur cât mai plăcut. 

Gadgeturi 

În această eră digitală tehnologia ne-au devenit cea mai bună prietenă, chiar și în călătorii. Dacă vrei să imortalizezi fiecare moment și să păstrezi amintiri din vacanță, asigură-te că îți vei lua telefonul mobil cu tot cu încărcătorul acestuia, precum și un încărcător portabil pentru situații de urgență. O cameră foto îți poate fi și ea de mare folos dacă vrei să faci fotografii și înregistrări video de o calitate mai înaltă. Dacă ai un job la distanță și intenționezi să lucrați pe parcursul vacanței nu uita de laptop și de încărcătorul acestuia. De asemenea, poți lua cu tine și un adaptor pentru  diferite prize de curent, în funcție de destinația pe care o alegeți. 

Documente de călătorie 

Vacanța ta poate transforma rapid într-un coșmar fără documentele de călătorie necesare. Înainte de a pleca asigură-te că ți-ai luat pașaportul, viza (dacă este necesar) și cartea de identitate. Indicat ar fi să faci și niște copii ale acestor documente pe care să le păstrezi separat în caz de pierdere sau furt. Nu uita nici de informațiile despre asigurarea de călătorie, rezervările la hotel și orice alte confirmări relevante de rezervare. 

O sticlă de apă reutilizabilă 

Este important să ai mereu cu tine o sticlă de apă pentru a rămâne hidratat, mai ales dacă alegi să petreci toată ziua afară, departe de cazare. O sticlă reutilizabilă te va ajuta să economisești și îți va fi de folos în momentele în care nu găsești nici un magazin în zona în care mergi.

Umbrelă 

Pentru momentele în care vremea nu ține cu tine, iar norii negrii apar de nicăieri, este bine să ai la îndemână și o umbrelă. O umbrelă mică sau o haină de ploaie te pot salva în fața schimbărilor neașteptate ale vremii și nu vor lăsa ploaia să îți strice vacanța. 

Pijamale

Un lucru pe care s-ar putea să îl fi uitat de multe ori acasă atunci când ai plecat în vacanță sunt pijamalele. Știm că ești preocupat de ținutele de zi și de seară și de aceea este destul de ușor să uiți să iei și ceva în care să te îmbraci cât timp stai în hotel. Însă, dacă intenționezi să stai mai multe nopți este important să ai și în ce să dormi. O pijama subțire, cu mâneci lungi, va fi perfectă pentru a nu ocupa mult spațiu în bagaj, dar și pentru a te face să te simți comod în timpul nopții. 

Împachetarea articolelor potrivite pentru vacanța poate face o diferență semnificativă în experiența generală pe care o avem pe parcursul acesteia. Luând în considerare destinația, clima, activitățile și nevoile personale, poți foarte ușor să creezi o listă de lucruri ce te vor salva și îți vor fi de mare ajutor pe tot parcursul sejurului. Planificarea din timp și împachetarea atentă a tuturor lucrurilor te vor asigura că totul este sub control și că ești pregătiți pentru orice situație, fapt ce te va ajuta să te relaxezi și să te bucuri așa cum se cuvine de vacanță.

bagaj

Mai multe articole

//