blog

Cum alegi salonul pentru nuntă?

dată

Când încep pregătirile pentru nuntă, alegerea salonului sau a restaurantului este prima pe listă. Deși unii pornesc la drum cu o anumită dată în gând, lucrurile se pot modifica pe parcurs și în tot acest proces ajung să facă nuntă în cu totul altă dată. De cele mai multe ori, salonul este cea care influențează această decizie. Fiind atât de importantă pentru organizarea evenimentului tău, am ales să dedicăm un articol acestui subiect – cum să alegi salonul pentru nuntă.

Cele mai importante criterii în alegerea salonului pentru nuntă

Capacitatea salonului – Organizezi o nuntă mare sau una mică? Ce înseamnă o nuntă mare pentru tine? Câte persoane vrei să inviți atât tu cât și partenerul tău? Vor fi invitați și din partea nașilor și a familiilor voastre? 

Trebuie să ai un răspuns foarte clar la aceste întrebări, iar apoi cu pixul în mână și agenda dedicată, vei începe ușor-ușor să creionezi lista invitaților tăi. În funcție de numărul aproximativ, te poți îndrepta către un salon sau un restaurant capabil să îți răspundă la nevoi. 

Sfat util: Nu toți invitații vor putea ajunge la evenimentul tău. Te pot surprinde chiar și cele mai apropiate cunoștințe întrucat urgențe pot apărea pentru oricine. Dacă alegi să programezi nunta în plin sezon, se poate suprapune cu altele. E bine să fii conștient că numărul invitaților poate fluctua și să alegi o sală corespunzătoare.

Costul salonului Aici discuția devine mai stufoasă, dar dacă rămâi atent vei avea de câștigat. Îți recomandăm să vizitezi mai multe locații și să discuți cu responsabilul lor de evenimente. Asta îți va oferi o percepție asupra pieței. Doar așa poți să înțelegi ce înseamnă ieftin și ce înseamnă scump în funcție de ce ți se oferă și ce nevoi ți se acoperă. 

Nu există un standard de taxare în industrie. Fiecare restaurant sau sală poate percepe costurile într-un mod diferit și îți vom explica asta prin următoarele exemple.

Restaurantul 1 îți va include toate serviciile (meniu, cafea, băutura, ospătari, bucătari, persoană de serviciu, poate și decor minimal) în costul meniului care este perceput ca x per persoană. Dacă ai 100 de invitați, suma totală datorată Restaurantului 1 este de 100x.

Restaurantul 2 percepe un anume cost per meniu și o sumă separată pentru anumite servicii. De exemplu un ospătar poate costa y, un bucătar poate costa z și o persoană de serviciu poate costa w. Toate aceste costuri de adaugă la numărul de meniuri.

Restaurantul 3 percepe un cost per meniu și o taxă adițională pentru toate serviciile menționate anterior adaugată la fiecare meniu. De exemplu, dacă meniul costă x și serviciile costă y, la 100 de meniuri costul final va fi de 100xy.

Exemplele pot continua cu multe alte variații. Cel mai important pentru tine este costul final raportat la totalitatea serviciilor oferite și calitatea lor.

Sfat util: Întreabă fiecare responsabil ce anume include costul meniului și ia notițe pentru a le putea compara și a putea face o decizie informată.

Disponibilitate – Poate visezi să te căsătorești în aceeași în care este aniversarea voastră sau într-o anume zi în care se pot sincroniza familiile voastre. Pentru a obține acea dată, trebuie să începi tot acest proces de analiză și cercetare din timp. Acesta este unul din motivele pentru care mulți își planifică nunta cu doi ani în avans. Pe timp de vară de exemplu, zilele de weekend se dau ca pâinea caldă. 

Sfat util: Dacă știi că familia sau invitații sunt mai religioși, aruncă un ochi peste calendar și încearcă să eviți sărbătorile mari sau posturile.

Designul salonuluiÎn organizarea evenimentului, viitori miri sunt cei mai importanți. De aceea vă recomandăm să aveți o discuție punctuală cu privire la gusturile și pretențiile fiecăruia. Unii aleg o locație mai boho chic precum un hambar sau o grădină, alții preferă stilurile clasice și elegante precum un ballroom

Sfat util: Indiferent de locație, dacă voi sunteți fericiți cu alegerea făcută și restul vor fi fericiți și se vor distra în ziua voastră specială.

Meniu variat – Dacă ai invitați cu anumite restricții alimentare, vegetarieni sau vegani de exemplu, nu uita să aduci acest lucru în discuțiile cu responsabilii sălii. Sunt mulți care nu oferă aceasta varietate de alegeri. Totodată îti recomandăm să îți faci timp și pentru a degusta meniul înainte de eveniment pentru a evita alte surprize. 

Sfat util: Ține cont și de meniul pentru copii. Dacă printre invitații tăi se număra și câtiva prichindei, meniul clasic nu va fi pe placul lor. Un meniu pentru copii este mai mic cantitativ, de regula mai ieftin și poate include pizza, crispy strips sau burger.

Dotări speciale – Dacă nuntă va avea loc vara, asigură-te că sala are aer condiționat funcțional. Dacă nunta este iarna, trenuie să te asiguri că sala este încălzită. 

Sfat util: Pentru unii este foarte important și ringul de dans. Dacă familia sau prietenii tăi adoră petrecerile, vei avea nevoie de un ring de dans destul de încăpător pentru toată lumea.

Cazare – Unele săli, mai ales cele din cadrul hotelurilor, oferă locuri de cazare pentru miri. Discută cu invitații tăi și rezervă în avans mai multe camere pentru toți cei care au nevoie.

Locuri de parcare – Printre invitații tăi se numără probabil și persoane care vin cu mașina la eveniment. Cu cât evenimentul este mai mare, cu atât vor fi necesare mai multe locuri de parcare. Asigură-te că sala sau restaurantul îți poate acoperi această nevoie pentru a nu avea invitați supărați sau întârziați.

Chimia – Am lăsat ce e mai bun pentru la urmă. Este foarte important să ai o chimie bună cu responsabilul sălii și să vă înțelegeți asupra viziunii tale. Astfel toată organizarea poate fi dată peste cap. Nunta implică multe evenimente neprevăzute și schimbări de plan. Dacă un meniu întârzie sau florile trebuie să ajungă mai devreme decât a fost plănuit, un responsabil neînțelegător îți va îngreuna destul de tare procesul organizatoric.

Sfat util: Citește foarte atent contractul cu restaurantul și asigură-te că te înțelegi cu responsabilul asupra clauzelor, obligațiilor și responsabilitățile fiecăruia.

Sperăm că toate aceste sfaturi te vor ajuta în alegerea sălii pentru nuntă. Dacă ai mai multe nelămuriri, noi te așteptăm cu drag cu o cafea și un calendar deschis pe tine și pe partenerul tău pentru a discuta toate detaliile legate de organizarea nunții voastre.

nunta

Mai multe articole

//